Happamuus


Vesiliuoksissa karboksyylihappomolekyylin vetyioni pysyy melko tiukasti kiiinni karboksyyliryhmässä toisin, kuin vahvoilla hapoilla, jotka hajoavat vesiliuoksessä lähes kokonaan ioneiksi. Vain pieni osa karboksyylihappomolekyyleistä luovuttaa vetyionin ja muuttuu negatiivisiksi ioneiksi. Siksi karboksyylihappojen liuoksissa on runsaasti happomolekyylejä, joista vetyioni ei ole irronnut, ja vähemmän happamuutta aiheuttavia oksoniumioneja.

Viinirypäleiden happo on muiden karboksyylihappojen tavoin heikkoa.


 Karboksyylihapot ovat heikkoja happoja, mikä selviää jo siitäkin, että niitä esiintyy paljon elintarvikkeissa ja muissa syötävissä tuotteissa. Harva ihminen syö rikkihapon vahvuista ruokaa. 
Mitä suurempi karboksyylihappomolekyyli on, sitä heikommat ovat sen happamat ominaisuudet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti